bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Start bouw Parklanen II

29 juni 2021

Gisteren - maandag 28 juni - is de bouw van Parklanen II van start gegaan!

Er worden met dit tweede deelplan van Parklanen in totaal 57 koopwoningen en 9 huurwoningen gerealiseerd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project wordt gerealiseerd door de combinatie KlokGroep en Van den Bosch Vastgoed, waarbij KlokGroep verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bouw van de woningen.

Bouwhek geopend
De start bouw van Parklanen II vond plaats middels een officiële handeling op de bouwplaats door wethouder Roy Geers van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij opende het bouwhek voor de graafmachine, zodat de bouw officieel van start kan gaan. Vanuit KlokGroep was Jasper Karel – adjunct-directeur KlokGroep Wonen – aanwezig op de bouwplaats en namens Van den Bosch was directeur Martin Scherpenborg present. Vanwege de huidige coronamaatregelen konden de toekomstige bewoners van Parklanen II niet aanwezig zijn op de bouwplaats. Zij ontvangen een presentje om thuis te kunnen vieren dat de bouw van hun nieuwe woning is gestart.

Van den Bosch: “Ons credo is ‘samen realiseren’. In een prima samenwerking tussen gemeente, architecten en ontwikkelaars zijn wij gekomen tot een totaalplaatje waar we trots op zijn. Voor nu veel succes voor KlokGroep met de bouw en voor straks veel woongenot voor alle nieuwe bewoners.“

KlokGroep: “Na een succesvolle verkoop van Parklanen II starten wij samen met Van den Bosch met de afronding van de laatste noordwesthoek van De Lanen. Hiermee komt er een ruimtelijk opgezette wijk bij, met veel aandacht voor groen.”

Wethouder Roy Geers: “We zijn blij met de bouw van deze nieuwe woningen in De Groote Wielen. De nieuwbouw in deze buurt De Lanen is weer goed op stoom. Dat is goed om te zien. En fijn voor de mensen die hier hun woning hebben weten te vinden. Die zullen er vast en zeker veel plezier aan gaan beleven.”


Opening bouwhek door Martin Scherpenborg (links), Jasper Karel (midden) en Roy Geers (rechts)